Projecten

Hieronder staan de projecten die wij de afgelopen tijd hebben gehad en waar we trots op zijn.

 

Bekijk alle projecten

rsz_wagenpark001

Voor meer informatie kun u altijd bij ons langs komenAfspraak maken

AS600_Custom_Omrin

Gemeente Midden Delfland neemt stank op de korrel

De straten van Gemeente Midden Delfland zijn weer stankvrij. Dankzij een door Aspatec ontwikkelde geurfilter in combinatie met een open putdeksel is de stinkende rioollucht verdwenen. Zowel gemeente als de bewoners zijn enthousiast. In Gemeente Midden Delfland kwamen met regelmaat klachten binnen over stankoverlast in bepaalde straten en woonhuizen. Het komt en het gaat. Koud of warm weer. Zware regenval of een bepaalde windhoek. Na kijken, ruiken en meten bleek het een hardnekkig probleem. “In Nederland maken we gebruik van een gesloten rioolsysteem,” vertelt André Haring, toezichthouder voor de openbare riolering bij Gemeente Midden-Delfland. “Door het gesloten systeem kan op sommige punten in het riool overdruk ontstaan, waardoor de stinkende gassen uit het riool vrijkomen. In de straten of bij de woonhuizen binnen. Om stankoverlast te voorkomen moet de riolering voorzien worden van beluchting en ontluchting. Als water het riool inloopt, moet er lucht uit. En als het water uit het riool loopt, moet er lucht in.”

 

Bekijk het project

 

Advies, service en onderhoud voor rioolstelsel Capelle aan den IJssel

“In Capelle aan den IJssel ligt meer dan 250 kilometer gemeenteriool met tientallen kleinere en grotere rioolgemalen,” vertelt Marc Sintnicolaas, technisch beheerder van de gemaalinstallaties van de gemeente. “Dat vergt de nodige inspectie, onderhoud en renovatie. Hierbij werken we nauw samen met Aspatec voor advies, service en onderhoud.”

 

Zo’n twee jaar geleden maakte Marc Sintnicolaas kennis met Aspatec op de Aquabeurs in Gorinchem. “Een gesprekspartner die met ons meedenkt en echt een specialist is op dit gebied,” benadrukt Sintnicolaas. “Met een passend advies voor innovatieve oplossingen die eerst op werkbaarheid worden getest, alvorens het op grotere schaal uit te rollen.”

 

Bekijk het project

Stank uit het riool en een boze buurt; Aspatec gaf Gouda weer frisse lucht

 

Een stinkend rioolgemaal, boze omwonenden en lokale politici die opheldering eisten. Het was deze explosieve mix waarvoor Cyclus uit Gouda zich in het najaar van 2013 gesteld zag.

 

De F.W. Reitzstraat in de Goudse wijk Kort Haarlem, vlak boven de Hollandsche IJssel, is een gezellige stadse straat met een dorps karakter. De wijk heeft een afhaalchinees, een speeltuintje, een verzorgingshuis en ’s zomers kletsen de bewoners van deze volkse buurt met elkaar op de tuinbankjes voor hun huizen.

 

Sinds enkele jaren werd aan dat laatste steeds minder plezier beleefd. Ondanks de betrekkelijk ‘groene’ omgeving van de IJssel en het ruime plantsoen aan de Cronjéstraat, rook de buitenlucht op z’n zachtst gezegd niet erg prettig.

 

Bekijk het project

 

 

Zuivere lucht voor Zuivelfabriek De Graafstroom

Bij Zuivelfabriek De Graafstroom vindt zuivering van het afvalwater plaats in een afgesloten hal. Dit proces veroorzaakt een onaangename geur, maar nog veel erger… er blijken afvalstoffen in de lucht te zitten! “De collega’s die hier voor het lab monsters komen halen, klaagden altijd over de stank,” aldus Eimy Heikoop, procesoperator bij Zuivelfabriek De Graafstroom. “Ik werk 4 tot 6 uur per dag in deze ruimte, dan ruik je het op een gegeven moment niet meer.” In het Zuid-Hollandse Bleskensgraaf wordt bij Zuivelfabriek De Graafstroom karaktervolle kazen bereid. Met veel zorg, passie en liefde met de melk van de beste koeien uit de omgeving.

 

Zoals bij elk productieproces heeft ook De Graafstroom bedrijfsafvalwater dat gezuiverd moet worden. Heikoop legt uit: “Het afval wordt van het water gescheiden met behulp van chemicaliën. Dit proces geeft een onaangename omgevingsgeur en we vermoedden dat er afvalstoffen in de lucht vrij kwamen.”

 

Bekijk het project