toepassing

OVER EN ONDERDRUK

 
Onderdruk is hetzelfde als overdruk, maar de andere kant op. Je meet dan een drukverschil met iets dat een kleinere absolute druk heeft dan de referentiedruk (bijvoorbeeld de luchtdruk). Als je met een vacuumpomp een stolp 'leeg' pompt tot 0,9 bar onderdruk, dan is de absolute druk dus 1-0,9 = 0,1 bar.

In een overdruksysteem wordt een overdrukventilator gebruikt om de beschermde ruimte onder druk te zetten. Bij gesloten deuren wordt de druk in de beschermde ruimte (bijvoorbeeld een trappenhuis) met behulp van een toevoerventilator in combinatie met een regelsysteem op het gewenste drukverschil ingesteld.

Bij instelbare overdrukventielen kan de veerspanning worden aangepast, waardoor de druk op het membraan of kogel direct verandert. Het verhogen van de druk op de veer verhoogt direct de ingestelde aanspreekdruk (het punt waarop de klep begint te openen), en vice versa voor het verlagen van de druk op de veer.

TEAM ASPATEC

Draag jij net als ons een steentje bij aan een beter milieu? Bij Aspatec Holland werken we elke dag hard om dit te realiseren.

Neem contact met ons op en vraag hoe jij met jouw bedrijf kan bijdragen!