Zuivere lucht

Zuivere lucht voor Zuivelfabriek De Graafstroom

 

Meer over zuivere lucht

rsz_wagenpark001

Voor meer informatie kun u altijd bij ons langs komenAfspraak maken

Hoofdpijn

“Eerder hadden we al naar volle tevredenheid samengewerkt met Aspatec voor de luchtafzuiging voor onze buitenbassins,” vervolgt Heikoop. “We legden het probleem van de stankoverlast ook aan hen voor.” Eerst moesten metingen de omvang van het probleem inzichtelijk maken. De cijfers logen er niet om! Het bleek niet alleen te stinken, maar er zaten inderdaad afvalstoffen in de lucht. “Dat verklaarde ook meteen waarom ik bijna dagelijks na het werk met hoofdpijn naar huis ging.”

Proefopstelling

Aan de hand van de inventarisatie plaatste Aspatec een proefopstelling. Door middel van het injecteren van actieve zuurstof in de leiding zou de kwaliteit van de lucht moeten verbeteren. Een nieuwe meting na het plaatsen van de proefopstelling toonde inderdaad een sterke verbetering. Vervolgens ontwikkelde Aspatec een op maat gemaakt systeem, de zogeheten Tower, dat volledig aangepast op de waterzuiveringshal van De Graafstroom.

Zorg uit handen

Met het plaatsen van de Tower is de kwaliteit van de lucht aanzienlijk verbetert. Het neemt de onaangename geuren weg en de lucht is een stuk zuiverder. “De collega’s van het lab riepen gelijk al: Hé, het stinkt hier niet meer!” lacht Heikoop. “En ik heb aan het eind van de dag geen hoofdpijn meer. De samenwerking met Aspatec ervaar ik als zeer prettig. Ze plaatsen niet zomaar een oplossing, maar tonen eerst proefondervindelijk aan dat dit de bewezen manier van aanpak is. Bovendien zijn het systeem voor de luchtafzuiging van de buitenbassins en de Tower in de binnenhal op elkaar afgestemd. Bij jaarlijks service en onderhoud nemen ze het volledige zuiveringssysteem door. Aspatec is voor ons een betrouwbare partner die onze afvalwaterzuivering goed laat functioneren. Dat neemt een hoop zorg uit handen.”