Filter media

Een moleculaire zeef (Type: OdorOxidizer) is een vast materiaal met uniforme (verdeling van) poriën of met een vastgelegde opening dat wordt gebruikt als adsorbent voor gassen en vloeistoffen.

 

Meer filter media

rsz_xhxnudhm3l

Voor meer informatie kun u altijd bij ons langs komenAfspraak maken

rsz_xhxnudhm3l

Capaciteit

Tevens hebben moleculaire zeven een groot specifiek oppervlak, dat kan variëren van 300 tot 2500 /g. Daar hebben zij hun grote adsorptiecapaciteit aan te danken. Zo kan een moleculaire zeef bijvoorbeeld tot 44 procent van zijn eigen gewicht aan water of moleculair gas opnemen!

Voor sommige moleculaire zeven kan de adsorptiecapaciteit na verzadiging worden hersteld door regeneratie door middel van een verandering van de druk of temperatuur. Ook een combinatie van beide is mogelijk. Dan hebben we het over Pressure Swing Adsorptie (PSA) en Thermal Swing Adsorptie (TSA).

Aspatec produceert diverse grote uniforme poriestructuren voor de OdorOxidizer.

 

Odoroxidizer

Onze OdorOxidizer is speciaal ontwikkeld voor het filteren van verontreinigde lucht, waarbij schadelijke en kwalijke emissies worden verwijderd.

 

 

 

 

Odormix (blend)

wordt gebruikt voor de verwijdering van o.a. H2S, mercaptanen, dierlijke geuren, uitlaatgassen, sigarettenrook, kooklucht en schimmels en corrosieve gassen.

 

 

 

Odorcarbon

Koolstof komt voor in de vorm van koolwaterstoffen, met name de fossiele brandstoffen aardgas en ruwe olie. Uit ruwe olie wordt in de petrochemische industrie onder andere benzine en kerosine gedestilleerd. Het dient als basis voor veel synthetische stoffen, waaronder plastics.

 

Koolstof

Actieve kool bezit een fijne microstructuur (niet uniform) met een groot aantal zeer fijne poriën. Commercieel verkrijgbare actieve-koolsoorten hebben een inwendig oppervlak van 500 tot 1500 m2/g.

 

Odorcarbon (kokosnoot)

Odorcarbon (kokosnoot) is actieve kool op basis van kokosnootschalen in gebroken afmetingen (ca. 0.8 tot 4 mm). Deze wordt gebruikt voor het verwijderen van gemengde luchtstromen. Tevens verwijdert het geuren en hinderlijke gassen die vergeleken worden met meststoffen, schoonmaakmiddelen en urine.

Actieve kool

Actieve kool bezit een fijne microstructuur (niet uniform) met een groot aantal zeer fijne poriën. Commercieel verkrijgbare actieve-koolsoorten hebben een inwendig oppervlak van 500 tot 1500 m2/g.

De actieve-kooldeeltjes (koolstofatomen) oefenen een aantrekkingskracht uit op gasvormige of vloeibare deeltjes (moleculen), die de actieve kool omgeven of doorstromen.

Hoe sterk deze aantrekkingskracht is, is afhankelijk van diverse factoren, bijvoorbeeld door de vorm en grootte van de moleculen die met de actieve kool in aanraking komen. Juist doordat niet alle moleculen even sterk worden aangetrokken en vastgehouden door actieve kool, is het mogelijk ongewenste stoffen uit lucht, gas of water te verwijderen.

Actieve kool is een verzameling van diverse poriën, waarvan de grootte en onderlinge verhoudingen worden bepaald door de gebruikte grondstof en de activatiemethode. Als grondstof kunnen in principe alle vezelhoudende materialen worden gebruikt, zoals pindadoppen, rijstschillen, beendermeel, turf, kokosnoten, vruchtpitten, steenkool en hout.