AspaTabs

AspaTabs bestaan uit chemisch zuurstof en (slapende) aerobe bacteriën. Het chemisch zuurstof uit de tabletten verhoogt het zuurstofgehalte in het afvalwater en neutraliseert de Ph-waarde.

 

Meer AspaTabs

Voor meer informatie kun u altijd bij ons langs komenAfspraak maken

Werking chemisch zuurstof

De tabletten lossen op en geven daarbij natriumcarbonaat peroxide vrij, een vaste vorm van waterstofperoxide. De hierbij vrijgekomen zuurstof veroorzaakt een directe menging door het borrelen. Deze actie zorgt ervoor dat de zuurstof door de tank wordt verspreid.

Het natriumcarbonaatdeel van het zout neutraliseert de Ph-waarde van het water. De vrijgegeven zuurstof reageert met waterstofsulfide (en andere sulfiden, thiol en thio-alcohol) en zet dit om in niet-toxisch natriumsulfaat en diverse zouten van de organische sulfiden. Door het verhoogde zuurstofgehalte van het water verminderen sulfidegeuren en wordt de corrosie van pijpen, pompen, en kleppen voorkomen.

Werking bacteriën

Bacteriële spijsvertering is het proces van bacteriën die organische stof verteren. De bacteriën voeden zich met de verontreiniging, waaruit zij voeding voor groei en voortplanting halen. De afvalstoffen worden volledig opgebruikt of omgezet in onschadelijke producten zoals water en koolzuur. Het resultaat is schoon water zonder sporen van koolwaterstof. Organische stoffen, giftige stoffen en ziekteverwekkers worden verwijderd.

In een systeem met constante stroom zal een planmatige toevoeging van AspaTabs de olie en vetten volledig verwijderen. Alleen niet-organische elementen (bijv. plastic instrumenten, kroonkurken, enz.) worden niet verteerd. Een voortdurende toepassing van AspaTabs verwijdert waterstofsulfide en alle overblijvende organische slib of modder uit uw afvalwater en is één van de gemakkelijkste en meest rendabele behandelingen.

Aspa Afvalwater

Pomp- en rioolgemalen verwerken het afvalwater van huizen en bedrijven. En hoewel het bedrijfsleven steeds meer verantwoordelijk wordt gesteld voor de kwaliteit van het afvalwater dat in het riool wordt geloosd, blijven vetten en andere afvalstoffen in de gemalen voor problemen zorgen.

 

 

Vetput onderhoud

AspaTabs, de multifuctionele tabletten van Aspatec: hoe bacteriën uw afvalwater veilig zuiveren.

 

 

Aspa Boost Autowasstraat

Wasstraten verbruiken grote hoeveelheden water. Om dit enigszins te beperken, wordt het water meerdere malen gebruikt. Nadeel is dat het water daardoor een onaangename geur kan afgeven. Ook kunnen de afvalstoffen onderdelen van uw wasstraat aantasten of zelfs verstoppingen veroorzaken.

Samengevat, AspaTabs zijn ontworpen voor:

  1. het vrijgeven van chemisch zuurstof die het zuurstofgehalte van het water verhoogt en de Ph-waarde neutraliseert;
  2. het neutraliseren van zuren en het omzetten van waterstofsulfide in niet corrosief sulfaat en andere neutrale zouten;
  3. het in gang zetten van bacteriële afbraak en aerobe spijsvertering van olie, vetten en bodemslib
  4. het voorkomen van corrosie van metalen en betonnen pomponderdelen en leidingen;
  5. het voorkomen van stagnaties in persleidingen.

Samenstelling

AspaTabs zijn tabletten met een diameter van 6,7 cm. en een gewicht van ongeveer 140 gram. De belangrijkste ingrediënten zijn:

  1. Natrium Percarbonaat 15%;
  2. (30 – 40%) gepatenteerde combinatie van niet-pathogene bacteriestammen, waaronder Bacillus en Pseudomonas stammen (14 stammen totaal);
  3. voedingsstoffen (citroenzuur en fruitsuikers);
  4. bindmiddelen en vulstoffen voor tabletteren.