Advies, service en onderhoud

Een deskundige servicedienst van Aspatec verricht onderhoud aan de gemalen voor een veilige en betrouwbare werking van de systemen.

 

Meer weten

rsz_wagenpark001

Voor meer informatie kun u altijd bij ons langs komenAfspraak maken

Net als onweer

Sintnicolaas vervolgt: “Bij een groter gemaal, waar meer kleinere gemalen op uitkomen, dreef een dikke vetlaag en hadden we veel last van vuil, H2S-uitstoot en aantasting van het betonriool. Hier was grover geschut nodig.” Aspatec zette de nieuwste installatie -de Sewer- in. “Ook hier werd vóór de definitieve plaatsing de werking van het zuiveringsapparaat en de ideale instelling nauwlettend gemeten,” duidt Sintnicolaas.
De Sewer produceert actieve zuurstof. In de natuur komt tijdens onweer actief zuurstof vrij. Dit werkt zuiverend voor water en lucht. Het Sewer zuiveringsapparaat werkt eigenlijk op dezelfde manier als onweer. De actieve zuurstof breekt het vuil en vet af en zorgt voor een zuivere lucht. Sintnicolaas: “Bovendien wordt het beton niet meer aangetast, hebben we minder last van storingen en gaat de pomp in het gemaal langer mee.”

Service en onderhoud

Een deskundige servicedienst van Aspatec verricht onderhoud aan de gemalen voor een veilige en betrouwbare werking van de systemen. “Na verloop van tijd raken de filters verzadigd en moeten ze vervangen worden. De mate van verzadiging is af te lezen aan de kleur van de filterkorrels, maar we doen uiteraard ook de nodige metingen. Met Aspatec bespreken we de benodigde vervangingen. Mochten er onverhoopt storingen zijn, dan schiet Aspatec snel te hulp. We zijn zeer te spreken over deze prettige en duurzame samenwerking.”